World HorseS

Voertuigen

World Horses heeft Dierenwelzijn in een erg hoog vaandel staan, tenslotte is de allergrootste prioriteit dat uw paard onderweg een goede verzorging krijgt en fit aan komt op de plaats van bestemming. Daarom hebben we alleen professionele chauffeurs die verstand hebben van paarden (welzijn). World Horses beschikt over diverse voertuigen met een capaciteit van 2 tot 19 paarden. Onze voertuigen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veilig vervoer en zijn uitgerust conform de wettelijke EU-norm. We hebben alle auto’s volledig naar wens laten inrichten, waardoor het vervoer voor zowel paarden als chauffeurs, zeer comfortabel is.

Impressie

Uitrusting & indeling

Plaatsing

De paarden staan diagonaalsgewijs met de mogelijkheid om de paarden los of vaststaand te vervoeren. Met name op langere trajecten is het geheel los staan van paarden een rustgevende factor en gezonder voor de luchtwegen.

Licht

De paarden staan diagonaalsgewijs met de mogelijkheid om de paarden los of vaststaand te vervoeren. Met name op langere trajecten is het geheel los staan van paarden een rustgevende factor en gezonder voor de luchtwegen.

Water

Het is belangrijk dat paarden tijdens transport niet te veel vocht verliezen. Onze vrachtauto’s hebben een capiciteit van 500 liter water. Elke 4,5 uur wordt er handmatig door onze chauffeurs water aangeboden. Zo weten de chauffeurs exact welk paard er goed of minder goed drinkt en kan daar snel op geanticipeerd worden.

Hooi

Paarden hebben bij ons de gehele reis de beschikking over hooi. We voeren een schrale soort hooi, om een te rijke voeding te voorkomen. Het hooi heeft een laag eiwitgehalte, maar heeft wel een hoge voedingswaarde.

Houtkrullen

Tijdens het transport staan de paarden op een dikke laag houtkrullen, hierdoor wordt de auto minder snel smerig en staan de paarden droog. Urine wordt in de houtkrullen opgenomen, hierdoor blijft de lucht in de auto fris en schroomt een paard niet te plassen.

Overig
  • Goed onderhouden en modern wagenpark
  • EU-certificaat voor het vervoer langer dan 8 uur
  • Ventilatoren
  • Constante camerabewaking vanuit de cabine
  • Blauw, wit en rood licht in het paarden gedeelte
  • GPS- en temperatuur registratie tussen voertuigen en kantoor
  • Hengsten schotten
  • Volledig gesloten separatie schotten, zodat paarden geheel los vervoerd kunnen worden

Track & Trace 

Al onze voertuigen beschikken over een Track & Trace systeem. Deze zenden iedere minuut een signaal af dat snelheid, plaats en temperatuur meestuurt. Zo weten we altijd waar uw paard is, hoe lang een reis nog duurt en hoe lang en waar een laadklep open geweest is. Heeft u vragen tijdens de reis, dan kunt u hiervoor altijd bij ons terecht. Uiteraard houden we, wanneer u dat wenst, u op de hoogte van het verloop van de reis. World Horses is een paardentransportbedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan. Middels deze techniek, kunnen wij u dan ook extra van dienst zijn.

Neem contact op

+31 (0) 36 318 745 175
info@world-horses.com