World Horse transport

Certificaten

Om paarden vanuit Nederland naar een ander land binnen Europa of daarbuiten te (laten) vervoeren, is het noodzakelijk dat uw paard door de NVWA gekeurd en/of gecertificeerd wordt. Deze keuringen kunnen plaatsvinden bij ons op locatie, waardoor u van een gunstiger tarief mee profiteert. Uiteraard kunnen we de keuringsarts ook op úw locatie laten komen.

Als aanvullende dienst kunnen wij voor zowel particulieren als bedrijven de traces aanvraag doen en keuringen aanvragen bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit). Hierbij controleert de keuringsarts onder andere de identiteit van het paard en of de fitheid van het dier afdoende is om vervoerd te worden. De aanvraag van deze keuringen en/of certificeringen is een gecompliceerde handeling geworden. We nemen u dit dan ook graag uit handen.

Wij bieden twee verschillende soorten transport aan:

CO-LOADING

Meerdere paarden van diverse klanten worden op hetzelfde transport vervoerd. Hierdoor kan uw paard tegen een scherper tarief vervoerd worden. Informeer naar de mogelijkheden en bestemmingen.

Privérit

Uw paard(en) wordt/worden alleen vervoerd en niet gecombineerd met paarden van andere klanten. Bij deze rit worden de paarden zonder omwegen direct conform uw wensen naar de bestemminsplaats vervoerd.

TRANSPORT

Overnachtingsadressen

 

Onderweg wordt er rust gemaakt op hiervoor ingerichte stallen. Uw paard gaat dan gedurende 10 tot 12 uur van de auto af en staat in een box. Wanneer uw paard opmerkelijke gewoontes heeft tijdens transport of wanneer wij rekening moeten houden met bijzonderheden, dan vernemen wij dat graag op voorhand. Uiteraard staat ieder paard bij ons centraal en krijgt uw paard alle aandacht en zorg van onze ervaren (logistieke) medewerkers. Uw paard heeft de gehele reis hooi tot zijn beschikking en wordt op gezette tijden van water voorzien.

We gebruiken in ieder land zoveel mogelijk dezelfde adressen, waar wij veelal al jaren met tevredenheid komen. Uw paard wordt na de reis even gestapt of mag indien u dat fijn vindt, even in een paddock zijn benen strekken. Onze chauffeurs verzorgen uw paard bij aankomst en controleren uw paard direct op fitheid en gezondheid. Tijdens de reis krijgt uw paard geen krachtvoer (brok of muesli) op de ruststal kan dit op verzoek worden gegeven.

24- uurservice 

We hebben een 24-uursservice, waarin wij uw paard ook ’s nachts en in spoedgevallen snel en efficiënt kunnen vervoeren. Wij staan dus dag en nacht voor u klaar met chauffeurs die verstand hebben van de paardenbranche en zeer goede kennis hebben van paarden.

Neem contact op

+31 (0) 36 318 745 175
info@world-horses.com