Alles over

Transport

Als u uw paard wilt verplaatsen naar een bestemming binnen Europa bent u bij World Horses aan het juiste adres. Wij rijden overal naartoe en maken voor iedereen een passend voorstel, waarbij we proberen uw paard zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Op dit moment vervoeren we naar 23 landen binnen Europa en ook al staat uw bestemming nergens op onze website vermeld, neem dan toch contact met ons op. Wij denken graag in mogelijkheden om uw paard toch op de gewenste bestemming te krijgen.
De keuringsarts komt de ochtend van vertrek, waarna de paarden op de juiste vrachtwagen naar de bestemming worden vervoerd. Het kan zijn dat uw paard op uw verzoek thuis gekeurd wordt en op de route naar het betreffende land wordt opgehaald. Het kan ook voorkomen dat de paarden voor-geladen worden. We halen de paarden dan van tevoren op en stallen ze voor één of twee nachten op onze accommodatie.

Wij bieden twee verschillende soorten transport aan:

CO-LOADING

Meerdere paarden van diverse klanten worden op hetzelfde transport vervoerd. Hierdoor kan uw paard tegen een scherper tarief vervoerd worden. Informeer naar de mogelijkheden en bestemmingen.

Privérit

Uw paard(en) wordt/worden alleen vervoerd en niet gecombineerd met paarden van andere klanten. Bij deze rit worden de paarden zonder omwegen direct conform uw wensen naar de bestemminsplaats vervoerd.

24-uursservice 

We hebben een 24-uursservice, waarin wij uw paard ook ’s nachts en in spoedgevallen snel en efficiënt kunnen vervoeren. Wij staan dus dag en nacht voor u klaar met chauffeurs die verstand hebben van de paardenbranche en zeer goede kennis hebben van paarden.

TIJDENS TRANSPORT

Overnachtingsadressen

Onderweg wordt er rust gemaakt op hiervoor ingerichte stallen. Uw paard gaat dan gedurende 10 tot 12 uur van de auto af en staat in een box. Wanneer uw paard opmerkelijke gewoontes heeft tijdens transport of wanneer wij rekening moeten houden met bijzonderheden, dan vernemen wij dat graag op voorhand. Uiteraard staat ieder paard bij ons centraal en krijgt uw paard alle aandacht en zorg van onze ervaren (logistieke) medewerkers. Uw paard heeft de gehele reis hooi tot zijn beschikking en wordt op gezette tijden van water voorzien.We gebruiken in ieder land zoveel mogelijk dezelfde adressen, waar wij veelal al jaren met tevredenheid komen. Uw paard wordt na de reis even gestapt of mag indien u dat fijn vindt, even in een paddock zijn benen strekken. Onze chauffeurs verzorgen uw paard bij aankomst en controleren uw paard direct op fitheid en gezondheid. Tijdens de reis krijgt uw paard geen krachtvoer (brok of muesli) op de ruststal kan dit op verzoek worden gegeven.

Neem contact op

+31 (0) 36 318 745 175
info@world-horses.com